Львівський портал

Росіяни вбили у Львові 21-річну активістку Ярину Базилевич

Внаслідок російської атаки по Львову загинула 21-річна Ярина Базилевич — громадська діячка, активістка та учасниця молодіжної мережі «Твори». Про це Львівському порталу повідомили в організації.

«З невимовним жалем в серці повідомляємо що внаслідок нічної російської атаки загинула наша колега Ярина Базилевич, їй було всього 21. Добра і світла людина… Не забудемо і не пробачимо», — йдеться у повідомленні.

Відомо, що Ярина Базилевич була програмною менеджеркою Офісу «Львів — Молодіжна столиця Європи 2025», працювала над створенням «МолодвіжЦентру» та над заходами всієї мережі молодіжної організації «Твори».

Нагадаємо, уночі 4 вересня російські окупанти атакували Львів дронами і ракетами. Повітряні Сили попереджали, зокрема про «Кинджали» у напрямку Львова.

У місті пошкоджено житлові будинки. Спершу було відомо про перших шістьох постраждалих, однак поступово їхня кількість зросла до 47.

Поступово також побільшало й загиблих. За останніми офіційними даними відомо про сімох осіб, яких вбили рашисти, в тому числі троє дітей.

Загалом у Львові пошкоджено більше 50 будинків, із шістьох починають виселяти людей. Також пошкоджено мінімум сім памʼяток архітектури, два медзаклади, у двох школах повибивало вікна.

За фактом обстрілу Львова правоохоронці вже відкрили кримінальне провадження.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-04 08:59:06