Україна і світ

Росіяни риють окопи в Маріуполі, чіпляються до жінок і перекидають війська на новий напрямок – Андрющенко


Росіяни риють окопи в Маріуполі, чіпляються до жінок і перекидають війська на новий напрямок – Андрющенко

Після того, як Збройні сили України звільнили від окупантів правобережжя Херсонщини, частину російських загарбників перекинули у Маріуполь.

Через це ворожий військовий контингент у місті збільшився в рази. Про це в ефірі телемарафону ведучій Вікна-новини Яні Брензей повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

За його словами, коли командування РФ анонсувало відхід окупантів від Херсону, велика кількість їхніх колон почала рухатися в Маріуполь.

Дуже велика частина цих військ зупинилася в місті. Окупанти розселяються і займають будинки маріупольців. Досить велика кількість росіян прибула в Маріупольський район. Їх зараз розселяють на лінії Урзуф Юр’ївка Ялта.

Також ми бачимо, що великі колони окупантів продовжують перекидати на Донецький напрямок і новий, на наш погляд, Запорізький. Зокрема, росіяни рухаються через селище Нікольське в бік Пологів. Раніше цей напрямок не був настільки масово задіяний у військовій логістиці, пояснив радник мера.

За словами Петра Андрющенка, росіяни у Маріуполі готуються до оборони, вони укріплюють місто і мінують територію. Він наголосив, що після пошкодження Кримського мосту і втечі з Херсону Маріуполь став найголовнішою логістичною точкою для військової ініціативи РФ.

Крім того, у місті спостерігають масове вербування місцевих жителів на будівництво укріплень, щоб рити окопи.

Також через велику кількість росіян у Маріуполі очікується погіршення кримінальної ситуації. Зокрема, жителі міста масово скаражаться на те, що військові РФ чіпляються до жінок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-14 08:55:46