Львівський портал

Росіяни під час масованої атаки обстріляли Львівщину касетними боєприпасами 

На Львівщині на території Стрийського району правоохоронці виявили понад десяток касетних боєприпасів, які не здетонували під час обстрілу, що відбувся у понеділок, 26 серпня. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.  

Фахівці вибухотехнічної служби знешкодили вибухонебезпечні предмети у спеціально відведеному місці, а також знищили уламки самих ракет. 

«Касетний боєприпас – це велика металева куля. Часто вони можуть не здетонувати, але продовжують нести надзвичайну загрозу. Ці «кулі» можуть вибухнути від найменшого дотику, не кажучи вже про удар чи переміщення, а наслідки такого вибуху можуть бути непоправні. Розкажіть про це своїм дітям та знайомим, попередьте їх про загрозу, а також нагадайте правила мінної безпеки», – зазначив тимчасово в.о. начальника Управління вибухотехнічної служби поліції Львівщини Андрій Штангрет.  

Правоохоронці нагадують, якщо ви виявили частини ракети чи «Шахеда», касетний боєприпас чи якийсь інший підозрілий предмет – не наближайтесь, не намагайтесь самостійно його перемістити чи розібрати. Одразу зателефонуйте на оперативну лінію «102» чи «101». 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook. 

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-31 13:03:32