Україна і світ

росіяни перекрили на півдні усі можливі пункти перетину по лінії зіткнення

Полковник Євген Єрін

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Євген Єрін.

Обстановка на Таврійському напрямку лишається стабільно напруженою, але усі рубежі тримаються силами наших захисників.

— Ворог дійсно невеликими групами до 10 осіб здійснював певні штурмові дії з метою покращення тактичного положення своїх військ, але масштабних активних дій противник не здійснював. Ті дії , які вони намагались реалізувати, успіхів не мали. Ворог був відкинутий та частково знищений, — розповів Євген Єрін.

Крім того, росіяни завжди поповнюють резерви та оновлюють особовий склад на першій лінії.

— Ворог знизив активність насамперед на Запорізькому напрямку, тому що на Херсонському напрямку їхня активність полягала в основному у завдаванні вогневих ударів по території Херсонщини, особливо місцем їхнього тяжіння було місто Херсон, яке вони, не пропускаючи жодного дня великою чи невеликою кількістю обстрілів, завдавали ударів, руйнували інфраструктуру і намагались у такий спосіб вплинути не тільки на інфраструктуру, а й на настрої самих місцевих жителів, — наголосив Євген Єрін

Також в ефірі телемарафону «Єдині новини» керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку зазначив, що окупанти використовують українських мирних жителів як живий щит, не даючи змоги виїхати на вільні території.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

— росіяни перекрили усі можливі пункти перетину по лінії зіткнення для того, щоб якомога більше залишити людей на окупованій території, тому що наші люди — це наші люди, і ми про це пам’ятаємо, а для них це живий щит, який вони часто використовують під час своїх операцій, — сказав Євген Єрін

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-24 19:55:54