Львівський портал

Росіяни не скидали на Вовчанськ потужну бомбу ОДАБ-9000, – ЗСУ

Українські військові заперечили, що росіяни скинули по Вовчанську авіабомбу ОДАБ-9000. Про це повідомив речник оперативно-тактичного угруповання «Харків» Віталій Саранцев.

«Для застосування цього боєприпаса потрібен відповідний носій, яким теоретично може бути, наприклад, стратегічний бомбардувальник Ту-160, однак переміщення таких літаків не було зафіксовано. Був використаний боєприпас меншої ваги і потужності, вибух якого пропагандисти використали для створення “ефектної” картинки»,  – прокоментував військовий.

Він додав, що подібні повідомлення можуть бути частиною інформаційної війни, спрямованої на деморалізацію військовослужбовців Сил оборони України, залякування місцевого населення та дестабілізацію регіону.

Віталій Саранцев закликав представників українських медіа та адміністраторів Telegram-каналів дотримуватись інформаційної гігієни та використовувати перевірені джерела інформації.

Зазначимо, що напередодні російські пропагандисти у Telegram повідомляли про нібито застосування ОДАБ-9000 у Вовчанську.

Як відомо, ОДАБ-9000 вважають найпотужнішим неядерним снарядом Росії. Його випробовували лише раз у 2007 році. Фактично це авіаційна бомба об’ємного вибуху.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-02 20:30:35