Україна і світ

Росіяни атакують Україну дронами вночі, бо їх важче виявляти – Ігнат

Окупанти намагаються атакувати українські об’єкти в темну пору доби, бо це дозволяє заплутати українську систему протиповітряної оборони.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Він розповів, що дрони-камікадзе летіли зі східного напрямку – з узбережжя Азовського моря. Це вже третя атака дронів-камікадзе звідти.

– Зрозуміла тактика, притаманна їм, – використання цих БПЛА вночі. Це умови поганої видимості, бо вночі їх візуально важко виявити тими засобами, які збивають їх: це і стрілецька зброя, і зенітні гармати. Тому саме радіолокаційні засоби виявляють ці БПЛА, а вже зенітно-ракетні комплекси та інші вогневі засоби та інші їх збивають.

Використовуючи річища річок, противник розвідує, які можуть слабкі та сильні місця. Це все ворог виявляє і робить розвідку напередодні завдання ударів, таким чином намагається уникнути попадання нашого ППО, – сказав Ігнат.


Він додав, що українське ППО працює доволі успішно.

– Як бачите, результат доволі таки непоганий – 13 дронів збито. Інформація уточнюється, яка сама була їхня кількість. І трошки згодом оприлюднемо, – заявив він.

Ігнат сказав, що під час перших атак дронів росіяни вишукували слабкі місця української системи протиповітряної оборони.

– З початку їх застосування у середині вересня (перший дрон, який в Куп’янську був збитий протиповітряною обороною), з того часу вони вишукували слабкі місця та дивилися, як українські сили оборони будуть їх збивати.

Фактично припинили використовувати їх вдень, хоча інколи використовують. І зазвичай використовують вночі – з 23-ї години починаючи в нічний час і закінчуючи до ранку, як сьогодні, – пояснив речник Повітряних Сил.

Нагадаємо, близько 6 ранку 14 грудня росіяни атакували Київ та область дронами-камікадзе.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: defenseindustrydaily.com

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-14 14:41:24

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин