Україна і світ

Росіяни атакуватимуть “людською хвилею”: аналітик Том Купер про ситуацію на фронті

У Харківській області ЗСУ увійшли в Підлиман на річці Оскіл, і майже скрізь точаться запеклі бої між центром села та Шийківкою. Ймовірно, маневр був реакцією на деякі події в південних областях України, вважає австрійський аналітик Том Купер.

На його думку, ймовірна причина полягає в тому, що Ольгівка все ще може бути предметом боротьби або навіть є ціллю російської контратаки.

– Трохи аналітики: у соцмережах ніби всі чекають, що росіяни в Лимані здадуться чи просто втечуть. Інші не можуть дочекатися, поки українці загрузнуть у багнюці чи розіб’ються, – зазначив Купер.

Спочатку він очікував, що Лиман буде звільнений цього тижня, однак тепер Купер сумнівається, що це станеться. Стратегія “ні кроку назад” російського диктатора Володимира Путіна, схоже, сприймається всім командуванням ЗС РФ досить серйозно, зазначив аналітик.

– Судячи з того, що я “прочитав між рядків” усіх наявних повідомлень, росіяни кинули всі підкріплення, які тільки могли, в район Сватового, а звідти на Копанки, Пролетарське та Ольгівку. Так, усі війська, про які йдеться, це резервісти без будь-якої підготовки та погано оснащені, але їх так багато… Я очікую, що вони займуть українців щонайменше на 2–3 дні. Можливо, навіть довше, – вважає Купер.

1 hcfhfursghnivee3vyvhua

Найголовніше: ймовірно, окупанти атакуватимуть “людською хвилею”, і потрібен час, щоб відбити атаки росіян або взяти їх у полон.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ця ситуація на північному фланзі українського наступу не буде вирішена, тоді навряд чи щось станеться в Лимані, зокрема, його звільнення. Причина – постійний потік російських підкріплень з Алчевська та Луганська через Сєвєродонецьк до Кремінній, а потім до Зарічного, вважає аналітик.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-29 23:54:47

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин