Україна і світ

Росіянам з 19 вересня заборонено в’їжджати до чотирьох країн ЄС

З 19 вересня Естонія, Латвія, Литва та Польща закривають в’їзд для громадян Росії з туристичними візами. Заборона стосується і шенгенських віз, які видані третіми державами.

Про це заявили прем’єр-міністри з чотирьох країн.

– Разом з Латвією, Литвою і Польщею ми вирішили спільно обмежити можливості туризму для громадян Росії, щоб захистити громадський порядок і безпеку. Зараз неможливо гарантувати, що російські туристи, які прибувають через Естонію до ЄС, не тягнуть за собою ризику для безпеки, – зазначили вони.

За їхніми словами, поїздки до Європейського союзу – це привілей, який не належить до прав людини.

– Регіональна угода досягнута, тепер ми продовжимо працювати над тим, щоб заборона на туризм для громадян Росії почала діяти у всьому ЄС, – йдеться у заяві.

Водночас обмеження на перетин кордону не поширюються на усіх громадян РФ. Винятки можуть бути для росіян, які хочуть відвідати членів сім’ї чи людини, які живуть у Шенгенській зоні, з якою вони виховують спільних неповнолітніх дітей.

Також перетнути кордон можуть дипломати, громадяни Росії, яким видано короткострокову візу та зареєстровано для роботи, для власників короткострокової навчальної візи, а також для працівників сфери міжнародних товарних та пасажирських перевезень. Також пускатимуть людей з міркувань гуманітарного характеру, зокрема дисидентів.

Тепер росіяни зможуть відвідувати Європу лише через Фінляндію, яка відмовилася підтримувати у цьому рішенні країни Балтії та Польщу.

Нагадаємо, що минулого місяця президент України Володимир Зеленський закликав Захід заборонити громадянам Росії в’їзд до своїх країн.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Російські туристи більше не зможуть потрапити на територію дев’яти країн ЄС: Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Чехії, Словаччини, Данії, Бельгії та Нідерландів. Фінляндія скоротила кількість віз на 90%.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-19 11:17:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин