Україна і світ

росія зараз не готова до нового повномасштабного наступу на Україну — ГУР

На сьогодні рф не готова до нового повномасштабного наступу. Наразі не спостерігається ані формування ударних угруповань, ані стягування їх біля кордонів. Про це заявив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) Андрій Юсов в ефірі національного марафону «Єдині новини».

При цьому Юсов зауважив, що Україна в умовах повномасштабного наступу перебуває від 24 лютого. А тому йдеться про нові операції в його межах, а не новий наступ.

«Станом на зараз росіяни не готові до нового повномасштабного наступу. Аналізуючи багато джерел, зокрема й агентурних, ми не бачимо ані формування ударних угруповань російських військ, ані підведення їх до кордону», — сказав представник ГУР МОУ.

За його словами, найбільш боєздатні і готові до використання ресурси російської армії — і жива сила, і техніка — вже знищені Силами оборони України.

«Високоточне сучасне, технологічне озброєння (росії — ред.) здебільшого вже було або використане, або виведене з ладу, або перебуває на ремонті. Те, що наразі розконсервовується у них, це зброя інших характеристик. Якщо враховувати цей факт, то сьогодні білоруська армія, можливо, навіть у середньому краще підготовлена, ніж російська. Але їхніх зусиль ані за кількістю, ані за іншими показниками не вистачає для формування ударних угруповань», — наголосив Юсов.

Проте, за його словами, це не означає, що загрози немає. Якщо ситуація змінюватиметься, така інформація обов’язково надійде, зокрема завдяки обміну даними з партнерами, передусім країнами НАТО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Ми будемо володіти цією інформацією. І можу ще раз наголосити: до розвитку різних сценаріїв, зокрема з білоруського напрямку, українські Сили оборони готові. Несподіванки не буде», — запевнив Юсов.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-18 09:05:54