Україна і світ

Росія з навмисною жорстокістю атакує цивільні цілі в Україні – глава Пентагону

Російські війська навмисно жорстоко цілять у мирних українців та цивільну інфраструктуру України.

Про це міністр оборони Сполучених Штатів Ллойд Остін заявив на форумі національної оборони імені Рейгана.

– З навмисною жорстокістю Росія ставить цивільних осіб і цивільні цілі під приціл своїх гармат. Російські війська вбили тисячі українських громадян. Російські атаки призводять до загибелі дітей, руйнувань шкіл і лікарень, – наголосив Остін.

Він додав, що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну стільки, скільки буде потрібно.

Водночас Пентагон також занепокоєний ескалацією конфлікту в російсько-українській війні та напруги між США та Росією, зауважив Остін.

– Ми не дозволимо втягнути себе у війну Путіна, – сказав він.

Міністр оборони США заявив, що сусідні до Росії держави дивляться на російську імперську агресію з постійною тривогою, а агресія РФ дала можливість усьому світу побачити тиранічну та смертельну війну, яку ніхто не хотів би пережити.

Нагадаємо, 1 грудня президент США Джо Байден під час спільної пресконференції з французьким колегою Еммануелем Макроном зазначив, що не планував найближчим часом говорити з Путіним, але готовий це зробити, якщо лідер Кремля продемонструє зацікавленість у припиненні війни.

Втім, вже 3 грудня представник Ради національної безпеки при президенті США Джон Кірбі заявив, що президент Росії Володимир Путін жодним чином не виявив свою готовність до переговорів та припинення війни.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Department of Defense


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-04 03:10:26

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин