Україна і світ

Росія та Китай проведуть спільні військово-морські навчання цього тижня

Міноборони Росії оголосило про спільні з Китаєм навчання військово-морських сил. Вони відбудуться з 21 по 27 грудня у Східнокитайському морі. Такі маневри країни проводять щороку.

Відомство зазначає, що у ході активної частини навчань заплановано проведення спільних ракетних та артилерійських стрільб з повітряних цілей, стрільб артилерією з морських цілей, а також відпрацювання спільних протичовнових дій із практичним застосуванням зброї.

– Основною метою навчання є зміцнення військово-морського співробітництва між РФ та КНР, підтримання миру та стабільності в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, – йдеться в повідомленні.

З російського боку братимуть участь чотири кораблі, зокрема флагман Тихоокеанського флоту, ракетний крейсер Варяг. До навчань також залучать літаки й гелікоптери.

За декілька тижнів до початку повномасштабного вторгнення в Україну російський диктатор Володимир Путін та лідер Китаю Сі Цзіньпін зустрілися на зимових Олімпійських іграх. Попри партнерство, Пекін не постачає зброю Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Міноборони Росії

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-19 16:54:58

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин