Україна і світ

Росія скоротила постачання нафти до Польщі – нафтова компанія

Найбільша польська нафтова компанія PKN Orlen припинила отримувати нафту через нафтопровід Дружба з Росії.

Про це заявив головний виконавчий директор PKN Orlen Даніель Обайтек на своїй сторінці у Twitter.

– Ми ефективно забезпечуємо постачання сировини. Росія припинила постачання нафти до Польщі, до чого ми повністю готові. Лише 10% сировини надійшло з Росії, і ми замінимо її нафтою з інших напрямків, – написав він

У компанії Orlen також заявили, що вона може повністю забезпечити свої нафтопереробні заводи морським шляхом, і що зупинка поставок не вплине на споживачів.

Зараз дивляться

Нафтопровід Дружба, який постачає нафту до Польщі та Німеччини, а також до Угорщини, Чехії та Словаччини, був звільнений від санкцій ЄС, щоб допомогти країнам з обмеженими можливостями альтернативних поставок.

Російська нафта становить близько 10% польських поставок після того, як Варшава скоротила імпорт після вторгнення Росії в Україну минулого року.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, у листопаді 2022 року прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан скликав Раду національної безпеки і оборони через удар РФ по українській трансформаторній підстанції, яка відповідала за безперебійну роботу нафтопроводу Дружба. Тоді внаслідок удару РФ було тимчасово припинено постачання нафти зазначеним нафтопроводом.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-25 19:44:01

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин