Україна і світ

Росія щодня втрачає сотні окупантів у боях за Бахмут і Авдіївку – прес-офіцери ЗСУ

Російські війська продовжують обстріли Донецької області, завдавши понад 200 ударів тільки по Бахмуту за останні 24 години, але при цьому окупанти втрачають сотні людей на день на всій лінії фронту.

Про це в розмові з CNN розповів Сергій Череватий, пресофіцер Східного угруповання Збройних сил України.

За його словами, Бахмут залишається “центром основного наступу противника”.

Зараз дивляться

Череватий сказав, що зараз важко сказати, чи слабшає інтенсивність російських атак навколо Бахмута через такі фактори, як погода, ротація підрозділів або резерви, що висуваються росіянами.

Однак, за його словами, тактика російських військ залишилася колишньою: невеликі тактичні групи “намагаються послабити нашу оборону”. Він сказав, що солдати з приватної військової кампанії Вагнер перебувають поруч із Бахмутом, а російські війська за необхідності підкріплюють їх.

– Ми їх вибиваємо. Насправді, через деякий час бойовиків Вагнера не залишиться, якщо вони будуть продовжувати в тому ж дусі, – сказав Череватий.

Череватий провів відмінність між битвою за Бахмут і боями в інших місцях. Він сказав, що на півночі Вагнера менше видно в районі Лиману і Куп’янська, де регулярні російські війська за підтримки бойовиків з “ЛНР” здійснили понад 400 атак за останню добу.

– Головне завдання зараз – вистояти, виснажити сили противника, поки підрозділи проходять підготовку як в Україні, так і за кордоном, оснащуються новими засобами оборони, координуються, – сказав Череватий.

У місті Авдіївка Донецької області та його околицях тривають інтенсивні російські обстріли та авіаудари по українській обороні.

– Весь час, поки ми були в місті, лунали вибухи. Ми не бачили жодної будівлі, яка не була б пошкоджена. На жаль, в Авдіївці все ще є мирні жителі. Люди живуть у підвалах, – сказав військовий прес-секретар Олексій Дмитрашківський.

Він додав, що багато мирних жителів не хочуть їхати, особливо літні люди, а електрики в місті немає з травня минулого року.

Дмитрашківський повідомив, що росіяни намагаються обійти місто, “і ці атаки постійно супроводжуються обстрілами”.

– Учора противнику вдалося здійснити 26 атак і зазнати досить значних втрат. Понад 100 людей було вбито і понад 240 поранено. Протягом дня вони атакують за допомогою авіації, артилерії та живої сили. Вони зазнають великих втрат у живій силі та техніці, – заявив він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал Олександр Сирський заявив, що Росія не полишає надії за будь-яку ціну взяти Бахмут, незважаючи на втрати в живій силі та техніці.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-24 02:00:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин