Україна і світ

Росія проводить приховану мобілізацію на оборонних підприємствах – ГУР

У Росії почали проводити приховані заходи так званої “промислової мобілізації” компаній та підприємств оборонного сектору.

Із початку серпня у компанії Ростех введено заборону на відпустки для всього керівного складу та більшої частини робочого персоналу.

У деяких компаніях, які входять до складу Ростех, перенесення відпусток на невизначений термін” стосується 100% працівників.

Також воєнно-промислова комісія РФ, яку очолює Володимир Путін, готує зміни до програми держоборонного замовлення РФ на 2022 рік, які передбачають збільшення витрат на 600-700 млрд рублів. Затвердження змін очікується на початку вересня.

– Мета прихованої “промислової мобілізації” – забезпечення ведення бойових дій на території України. При цьому, вже найближчим часом очікується введення аналогічних заходів на інших оборонних підприємствах РФ. Скасування відпусток також пов’язане з намаганням повністю контролювати пересування персоналу оборонних підприємств. У першу чергу, керівного складу, на фоні останніх гучних справ зі звинувачення у державній зраді окремих представників наукових кіл РФ, – йдеться  у повідомленні ГУР.

До складу державної компанії Ростех входить понад 800 компаній та підприємств різних галузей виробництва. Портфель корпорації містить до 40% всього об’єму держ оборонного замовлення та пріоритетні цивільні програми.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ГУР Міністерства оборони України

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-08-12 22:15:56

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин