Україна і світ

росія повинна відпускати полонених медиків-некомбатантів, але не робить цього — Коордштаб

У Координаційному штабі відбулася онлайн-зустріч з близькими та рідними захисників із окремої механізованої бригади, які потрапили до полону ворога або вважаються зниклими безвісти.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представник Координаційного штабу розповів, що в разі підтвердження полону від групи адвокатів «Пошук.Полон» треба звернутися до Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ). Підтвердження, отримане адвокатською групою від російської сторони, не змінює виду обліку полоненого захисника в реєстрі Національного інформаційного бюро (НІБ). Проте, якщо вдасться у підсумку отримати підтвердження від МКЧХ, вид обліку буде змінено. Крім того, це відкриє можливість для листування.

Представник Штабу наголосив, що Україна подає на обмін усіх, хто є в реєстрі НІБ. У тому числі тих, хто вважається зниклим безвісти. Якщо особа є в цьому реєстрі під будь-яким обліковим записом, її подають на обмін.

«Медиків вважають некомбатантами, – зазначив представник Штабу. – Згідно з Женевськими конвенціями, росія має їх відпустити без жодних умов. Проте цього не відбувається».

Триває пошук загиблих і обмін тілами наших бійців. На Харківщини вже обстежили майже всю звільнену територію. На Херсонщині це ускладнено великими масштабами мінування.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Одне з питань стосувалося того, чи можуть рідні якось вплинути на пришвидшення обмінів. За словами представника Координаційного штабу, є один тільки спосіб – підтримувати Збройні Сили України. Успіхи на фронті – найбільш вагомий фактор для переговорів

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-02 13:31:38

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин