Україна і світ

росія повинна негайно вивести війська з усієї України — лідери Євросоюзу

Лідери Євросоюзу ухвалили резолюцію щодо України, у якій закликали росію негайно і безумовно вивести війська з усієї території України у межах її міжнародно визнаних кордонів та висловили непохитну підтримку народу України у боротьбі проти агресії рф.

Про це йдеться в резолюції, оприлюдненій на сайті Європейської ради.

«Європейська рада підтверджує рішуче засудження російської агресивної війни проти України, яка є демонстративним порушенням Хартії ООН, та наголошує на непохитній підтримці незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, та невід’ємному праві на самооборону проти російської агресії», — йдеться у документі.

Європейські лідери привітали положення Резолюції ГА ООН «Про принципи Хартії ООН для досягнення всеохоплюючого, справедливого та тривалого миру в Україні», яка була ухвалена за широкої підтримки міжнародного співтовариства. Вони підтвердили підтримку Формули миру Президента Зеленського і висловили готовність продовжувати працювати разом з Україною над реалізацією цього плану з 10-ти пунктів.

«росія має зупинити агресію і негайно, повністю та безумовно вивести всі свої військові сили та прихильників з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», — наголошується в документі.

У Європейській Раді наголосили, що твердо і повністю підтримує Україну і продовжуватиме надавати політичну, економічну, військову, фінансову та гуманітарну підтримку Україні та її народу стільки, скільки потрібно.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Європейський Союз та держави-члени активізують свої зусилля, щоб допомогти задовольнити нагальні військові та оборонні потреби України», — зазначили лідери ЄС.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-03-24 11:25:35