Україна і світ

Росія планує вдарити по українській ГТС: Зеленський про плани Путіна

Росія хоче завдати ударів по своїй газотранспортній інфраструктурі та звинуватити в цьому Україну, а потім завдати удару по українській ГТС, перекривши по ній постачання газу до Європи.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю німецькій телекомпанії ZDF.

— Вони (росіяни, – Ред.) підірвали Північний потік. Далі вони підірвуть у себе щось – їм абсолютно однако, що саме. Це їхній стиль. Вони підірвуть у себе щось і звинуватять нас, щоб вдарити по нашій газотранспортній системі. У такому випадку вони скажуть: Ми реагували.

Після цього він (Путін, – Ред.) скаже Європі – Немає можливостей. Нам треба терміново запустити Північний потік-2, який ви не запускаєте. Він скаже, ви німці, нам цього не даєте. Ви повинні лобіювати, щоб зняли санкції. Чому? Бо Європа залишиться без газу через Україну.

Президент України наголосив, що про такі плани Росії повинні знати всі і особливо зараз про це говорити.

— Зараз потрібна чітка позиція: Якщо Росія продовжуватиме підривати енергосистему вже Європи, хоч це на території РФ чи України, умисно провокуючи, ми тобі Північний потік-2 не запустимо. І санкції ми не знімемо.

27 вересня Данія та Швеція зафіксували одразу три пошкодження на магістралях російських газопроводів Nord Stream 1,2 у Балтійському морі. А незадовго до аварії сейсмологи поблизу зафіксували два вибухи.

9 жовтня поліція Німеччини почала розслідувати пошкодження на газопроводах Nord Stream. Наразі розглядають кілька версій про те, що могло спричинити пошкодження труб. Одна з них – саботаж.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: ZDF

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-13 17:43:43

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин