Україна і світ

Росія отримала від Ірану ще 250 іранських дронів з нової партії – Зеленський

Президент Володимир Зеленський повідомив, що 19 грудня Росія атакувала Україну 34 дронами-камікадзе Shahed з нової партії, яку країна-агресор отримала від Ірану.

Під час звернення до учасників зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил Сполученого Королівства він сказав, ця партія складає 250 одиниць.

– Російські ракети та іранські дрони застосовуються постійно. Насамперед для ударів по нашій енергетиці. І ви всі про це знаєте, – сказав президент.

Зеленський зазначив, що лише одна масована повітряна атака РФ зачепила 20 млн українців.

– Міста-мільйонники та більшість українських регіонів залишилися абсолютно без електрики. Загалом на вечір 16 грудня були відключені від енергопостачання 22 млн 408 тис. українців. Понад 10 млн людей було перервано постачання води й тепла. Уявіть, який масштаб у цього терору. І уявіть, що його можна зупинити, – додав він.

Зеленський звернувся до лідерів та наголосив, що саме завдяки їхній підтримці війна Росії проти України може завершитися.

– Зима зараз – це вирішальний час. Час, коли можна ухвалити рішення, результати яких вже навесні дозволять окреслити відновлення нашої територіальної цілісності. І гарантування того, що російський реваншизм не здолає більше кордонів України, – наголосив президент.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Зеленський підкреслив необхідність надання засобів ППО.

– 100-відсотковий повітряний щит для України буде одним із найуспішніших кроків проти російської агресії. І цей крок потрібен саме зараз, – сказав український лідер.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-19 19:01:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин