Україна і світ

Росія не залишає планів анексувати ще один український регіон – ISW

Російська влада хоче анексувати, крім Донбасу і півдня України, Харківську область.

Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

“Влада” Харківської області, яку підтримує Росія, заявила, що цей регіон є “невіддільною частиною російської землі”, вказуючи на те, що Кремль, ймовірно, має намір анексувати частину або всю Харківську область.

Російський окупаційний уряд у Харківській області оприлюднив новий прапор для окупаційного режиму із зображенням російського імператорського двоголового орла та символів з Харківського герба XVIII ст.

– Використання окупаційним урядом Харківської області образів і риторики імперської Росії, чітко вказують на анексію. Це підкріплює попередню оцінку ISW про те, що Кремль має ширші територіальні цілі, ніж захоплення Донецької та Луганської областей або навіть утримання півдня України, – вважають аналітики.

Крім того, окупанти продовжували локалізовані атаки на північний захід від міста Харків, ймовірно, намагаючись захистити російські наземні лінії зв’язку в цьому районі.

Вони продовжували безуспішні штурми на північний захід від Слов’янська і вели наступальні дії на схід від Сіверська з району Лисичанська.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 137-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні.

Більше інформації про війну в Україні – новини онлайн читайте в матеріалі Фактів ICTV.

Джерело: ISW

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: ISW, Генштаб ЗСУ

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-10 09:47:35

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин