Україна і світ

Росія не налаштована на реальні переговори з Україною – директор ЦРУ

Глава Центрального розвідувального управління (ЦРУ) Вільям Бернс вважає, що наразі Кремль не налаштований на реальні переговори.

Про це Вільям Бернс розповів у інтерв’ю PBS.

На його думку, російські ракетні атаки на українську інфраструктуру будуть продовжуватись, хоча ЦРУ прогнозує зниження темпів бойових дій протягом зими.

Також наразі ЦРУ не бачить прямого шляху до переговорів щодо припинення військового конфлікту.

– Ми не вважаємо, що росіяни зараз серйозно ставляться до реальних переговорів, – сказав Бернс в інтерв’ю Джуді Вудрафф з PBS.

При цьому Вільям Бернс зазначив, що Путін глибоко схибив 24 лютого, коли зробив ставку на швидку загарбницьку війну.

– Російська армія зараз сильно пошарпана. Українські військові сповнені рішучості продовжувати чинити тиск, розвивати свої бойові успіхи останніх кілька місяців. Але їм також потрібен час, щоб переоснастити та поповнити запаси. Але темп все жорстокіших атак Путіна на громадянське населення України та українську громадянську інфраструктуру анітрохи не зменшився, — сказав голова ЦРУ.

За його словами, путінська війна досі була невдалою для Росії. Російська армія показала себе погано і зазнала величезних втрат. Російська економіка зазнала довгострокових збитків. Більшість прогресу, досягнутого російським середнім класом останні 30 років, руйнується.

– Я думаю, що репутація Росії дуже підірвана, а її слабкості оголилися. Російське населення, схоже, також дедалі більше турбує ціна війни, – заявив Бернс.

Він також зазначив, що коли Путін почав наприкінці вересня часткову мобілізацію з країни втекло більше росіян призовного віку, ніж він зміг зібрати та відправити на фронт.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тож Путіна багато проблем, вважає директор ЦРУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-12-17 14:45:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин