Україна і світ

Росія назвала умови для продовження чорноморської зернової угоди

У Кремлі можуть погодитись продовження Чорноморської зернової ініціативи, що дозволяє безпечно експортувати агропродукцію з портів України, якщо будуть враховані інтереси сільгоспвиробників Росії.

Про це заявило Міністерство закордонних справ Росії, пише The Guardian.

– Російська сторона підкреслила, що продовження пакетної угоди по зерну можливе лише за умови врахування інтересів російських виробників сільськогосподарської продукції та добрив з точки зору безперешкодного доступу на світові ринки, – заявили у Міністерстві країни-агресора.

Зернова угода, яка була укладена за посередництва ООН і Туреччини, має бути продовжена цього місяця.

Зараз дивляться

Раніше Київ казав, що намагатиметься продовжити угоду на більш тривалий термін – до року, щоб мати кращу перспективу планування. Крім того, Україна має наміри включити в угоду порти Миколаєва. Втім в Росії вже казали, що вони незадоволені деякими аспектами угоди.

Водночас на початку січня неназваний український чиновник заявив ЗМІ, що наразі зусилля України щодо збільшення експорту в рамках Чорноморської зернової угоди зосереджені на забезпеченні швидших перевірок суден, а не на залученні більшої кількості портів в ініціативу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту, зокрема ООН та Туреччину, зупинити спроби РФ блокувати роботу “зернового коридору”.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-01 22:58:20

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин