Львівський портал

Росія може воювати з Україною щонайменше ще два роки, – розвідка Литви

Литовська військова розвідка вважає, що РФ матиме достатні ресурси для ведення війни проти України з нинішньою інтенсивністю щонайменше ще два роки. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

За даними литовських спецслужб, здатність країні-агресору продовжувати війну такої інтенсивності забезпечують високі ціни на нафту, ухилення від міжнародних санкцій та державні інвестиції.

Окрім того, розвідники зазначають, що РФ реформувала та сильно зміцнила пошарпану в ході бойових дій в Україні армію у 2023 році, стала розширювати військовий потенціал уздовж свого кордону з країнами НАТО.

«Москва здатна оцінювати отримані уроки та підвищити свою боєздатність», – йдеться у звіті, на оприлюднення якого було накладено ембарго.

В документі вказано, що російські та білоруські спецслужби посилили свої зусилля з вербування литовців, які перетинають кордон. Литва вже затримала кількох своїх громадян у 2023 році й звинуватила у наданні даних білоруській розвідці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-03-07 10:24:13

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин