Україна і світ

Росія може відновити свій військовий потенціал за 2-4 роки – міністр оборони Естонії

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур припускає, що Росія рано чи пізно відновить свій військовий потенціал попри санкції.

Про це він сказав у Вашингтоні під час заходу аналітичного центру German Marshall Fund of the United States.

— Вони відновлять свої можливості рано чи пізно, – оцінив Певкур.

Певкур не висловив великого оптимізму щодо того, що запроваджені США санкції проти російської військової промисловості значно запобігатимуть атакам Росії на Україну.

— Ринок адаптується. Якщо буде дефіцит чіпів, завжди знайдеться хтось, хто готовий їх виробляти, або буде знайдено спосіб використовувати зброю без мікрочіпів, – сказав він.

Міністр припустив, що Росії знадобиться від двох до чотирьох років, щоб відновити свої збройні сили до рівня, на якому вони перебували до повномасштабного вторгнення в Україну.

Певкур висловив здивування заявами деяких дипломатів ЄС, які заявили, що потрібно отримати більше підтверджень, що РФ використовує саме іранські безпілотники в Україні.

— Я бачу іранські безпілотники на воєнному плацдармі. Хто їх постачає? Монголія? – риторично запитав він.

Він додав, що готовий обговорити факт того, що іранські безпілотники залишаються іранськими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

19 жовтня стало відомо, що посли країн-членів ЄС схвалили санкції проти Ірану за залучення у війну, яку Росія розв’язала проти України. Санкції було схвалено щодо трьох осіб та компанії – виробника дронів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-10-19 23:04:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин