Львівський портал

Росія має секретний проєкт розробки військових безпілотників у Китаї, – ЗМІ

Росія має в Китаї програму для розробки та виробництва безпілотників для війни в Україні. Про це повідомляє Reuters, пише Економічна правда.

Росія створила в Китаї програму озброєнь для розробки і виробництва ударних безпілотників дальнього радіуса дії для використання у війні проти України.

ІЕМЗ «Купол», дочірнє підприємство російської державної збройової компанії «Алмаз-Антей», розробило і провело льотні випробування нової моделі безпілотника під назвою «Гарпія-3» (G3) в Китаї за допомогою місцевих фахівців.

«Купол» повідомив міністерству оборони, що він може виробляти безпілотники, включаючи G3, у великих масштабах на заводі в Китаї, щоб зброя могла бути використана в «спеціальній військовій операції» в Україні – термін, який Москва використовує для позначення війни.

Міністерство закордонних справ Китаю повідомило, що не знало про такий проєкт, додавши, що в країні введені суворі заходи контролю за експортом безпілотників.

Минулого тижня американські офіційні особи висловили занепокоєння щодо того, що вони назвали підтримкою Китаєм російської військової машини.

Дрон «Гарпія-3» здатний летіти на відстань понад 2000 км. Корисне навантаження становить 50 кг, йдеться у звіті Купола для Міноборони РФ. Зразки «Гарпії» та деяких інших моделей безпілотників китайського виробництва були доставлені у Росію для подальших випробувань, знову ж таки із залученням китайських експертів.

Компанія «Купол» отримала сім військових безпілотників, виготовлених у Китаї, включно з двома «Гарпіями», у свою штаб-квартиру в місті Іжевськ. Рахунки-фактури, в одному з яких вимагається оплата в китайських юанях, не вказують дати доставлення дронів та не ідентифікують постачальників у Китаї.

Повідомляється, що доставлення зразків безпілотників компанії «Купол» було першим конкретним доказом того, що дрони, виготовлені в Китаї, були доставлені в Росію з початку великої війни в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-09-25 17:51:41