Україна і світ

Росія готується до реваншу, але в неї не вдасться – Зеленський

Найзапекліші бої у російсько-українській війні відбуваються на сході України, коли ж ситуація на півдні та півночі залишається контрольованою силами оборони. Водночас ворог готується до реваншу.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

Його запитали, що незважаючи на активні контрнаступальні дії ЗСУ восени і на початку грудня, чому зараз ситуація на фронті виглядає патовою і немає просувань українських захисників.

– Війна дійсно уповільнюється взимку, це правда. Є зрозумілі обставини і зрозумілі причини. Всі втомлюються: природа, люди, і слава Богу – ворог також, – сказав він.

Президент додав, що на сході України щоденно тривають запеклі бої.

– Дуже важливо, що ми міцні не тільки на сході нашої держави, де зараз дійсно гаряче. Ми міцні й всередині своєї держави, ми мобілізовані та мотивовані, бо захищаємо своє, не починали цю війну, але повинні її закінчити на нашій землі, – сказав Зеленський.

Український лідер додав, що на півдні та півночі України, то сили оборони контролюють ситуацію.

Президент наголосив, що необхідно зберігати не лише міцність та згуртованість всередині української держави, але й об’єднати зусилля міжнародної спільноти, та збільшити передачу Україні військової та фінансової допомоги.

– Ми бачимо, що Росія намагається посилюватись і готуватись до реваншу. Ми вважаємо, що їм не вдасться, бо вони воюють не тільки проти України, а й проти цивілізованого підходу до життя, – сказав він.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Раніше Міноборони Британії повідомило, що українські захисники, найімовірніше, залишили Соледар Донецької області, створивши нові оборонні рубежі на захід від міста.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-18 22:36:27

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин