Україна і світ

Російський олігарх Дерипаска обходить санкції за допомогою австрійського бізнесмена – НАЗК

Російський олігарх Олег Дерипаска, аби уникнути санкцій оформив свої активи на австрійського бізнесмена Зігфріда Вольфа.

Про це повідомляє НАЗК.

– Перед початком широкомасштабної війни Путін зібрав у себе всіх російських олігархів для обговорення плану дій з підтримки російської економіки у випадку посилення санкцій. Саме після цієї розмови, за інформацією іноземних ЗМІ, більшість російських олігархів встигли переоформити власні фірми та майно на своє близьке оточення, щоб уникнути майбутніх санкцій, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що одним з таких олігархів був і Олег Дерипаска. Перебування під санкціями у переважній більшості країн санкційної коаліції змушує його створювати схеми обходу обмежень щодо управління активами або придбання ним нових активів через підставних осіб, зокрема, Зігфріда Вольфа.

Зараз дивляться

Громадянин Австрії Зігфрід Вольф з 2008 року та після початку повномасштабної війни в Україні активно продовжує працювати на російському ринку. До початку повномасштабного вторгнення він був тісно пов’язаний з компаніями Олега Дерипаски (Група ГАЗ, Корпорація Русские машины (ТОВ Нижегородские автомобили), Корпорація Главстрой, Nolana Holdings Limited.

Як повідомляється, доказом наближеності Зігфріда Вольфа до Дерипаски є значні суми фінансової винагороди, що йому виплачуються від компаній останнього. Так, лише за 2021 рік сума доходу Вольфа в одній з компаній Дерипаски становила майже 1 млрд рублів.

Крім того, іншим доказом наближеності Зігфріда Вольфа до владно-олігархічної вертикалі РФ є те, що громадянин Австрії розглядається Росією (під час активної фази військової агресії проти України) як “дружній” нерезидент, якому дозволяється набувати активи у РФ.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

НАЗК очікує внесення Вольфа до санкційних списків України найближчим часом, що має продемонструвати приклад й іншим країнам санкційної коаліції.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-26 00:18:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин