Україна і світ

Російський добровольчий корпус: що відомо про підрозділ

Російський добровольчий корпус заявив про захід на територію Брянської області РФ. Представники корпусу пояснили це тим, що хотіли показати співвітчизникам, що надія є, що росіяни зі зброєю в руках можуть боротися з терористичним режимом.

Нещодавно ЗМІ повідомили, що 2 березня 2023 року почались бої на кордоні між Україною та Брянською областю. Російські Telegram-канали стверджують, що це вторгнення українських ДРГ.

Десь близько 12:30 у мережі з’явилось відео, де РДК закликає росіян вставати проти терористичного путінського режиму та визнає свою причетність до цих подій.

Зараз дивляться

Відомо, що Російський добровольчий корпус — це військовий підрозділ ЗСУ, сформований у серпні 2022 року для захисту України від збройної агресії РФ. Входить до Інтернаціонального легіону територіальної оборони України. Корпус сформовано з російських емігрантів, які живуть в Україні та інших європейських країнах.

Символіка та ідеологія

На емблемі прапору РДК використовується стилізована спайка воєнізованої молодіжної організації Біла ідея, створеної в середині 1930-х білоемігрантом Віктором Ларіоновим.

Крім офіційного символу РДК, використовується прапор України.

Учасники Російського добровольчого корпусу мають певну ідеологію. Вони дотримуються принципу непримиренності, відмовляючись від будь-яких форм співробітництва з путінською владою та людей за кордоном, які підтримують агресію РФ.

На їхню думку, диктатор Володимир Путін і його поплічники знищують росіян як етнос.

У грудні 2022 року РДК отримав у дар спадщини прапор (марківських білогвардійських частин) військового об’єднання Російський доброволець, засновники та учасники якого воювали на боці України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Російський добровольчий корпус

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-02 18:07:02

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин