Україна і світ

Російські військові здаються в полон, ще перебуваючи у військкоматах на території РФ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На півдні України в частинах російської армії вже воюють росіяни, яких мобілізували після 21 вересня. Проте багато хто з них, ще перебуваючи на території РФ, зв’язується з українською владою і домовляється про здачу в полон. Про це сьогодні, 15 жовтня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла начальник об’єднаного координаційного центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.
Вона зазначила, що у росіян, які воюють на південних фронтах України, часом буває один автомат на трьох.
“Також у них є розуміння того, що потрібно максимально швидко вживати заходів, щоб зв’язатися з владою України та повідомити про те, що готові здаватися в полон, не застосовуючи зброю, не забруднюючи руки кров’ю. Вони цю ситуацію проробляють ще на етапі, коли в них формуються команди у військкоматах. Чоловіки вже тоді виходять на зв’язок з чат-ботом “Хочу жити” і повідомляють про себе інформацію”, — сказала Гуменюк.
Вона додала, що після того, як мобілізовані дізнаються, куди їх відправлять до України, повторно зв’язуються з чат-ботом та просять, щоб їх взяли в полон.
Наталія Гуменюк також повідомила, що є інформація про те, що в підрозділах російських військ проводяться внутрішні наради, на яких військові домовляються всі разом здатися в полон без застосування зброї.
“Вони розуміють, що якщо братимуть участь у війні, то будуть воєнними злочинцями”, — резюмувала вона.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-15 22:52:38