Україна і світ

Російські офіцери скаржаться на накази з Москви та стратегію Кремля у війні – CNN

Російські військові розходяться у думках щодо того, як найкраще протистояти контрнаступу Збройних сил України, оскільки армія РФ опинилася в обороні як на сході, так і на півдні.

Про це повідомляє телеканал CNN.

За словами двох джерел в американській та західній розвідках, президент Росії Володимир Путін сам дає вказівки генералам на місцях. Це досить незвичайна тактика для сучасної армії, що говорить про неефективну командну структуру в РФ із самого початку.

Західним розвідкам вдалося перехопити телефонні розмови російських офіцерів, які сперечаються між собою і скаржаться друзям та родичам на рішення, які ухвалює Москва.

І є серйозні розбіжності з воєначальниками щодо стратегії та того, на чому зосередити свої зусилля для зміцнення оборонних рубежів.

Міністерство оборони Росії заявило, що перекидає сили в Харківську область, де ЗСУ досягли найбільших успіхів. Але американські та західні джерела у розвідках кажуть, що основна частина російських військ все ще залишається на півдні, де Україна також розпочала контрнаступ.

Військові аналітики вважають, що наказ Путіна про часткову мобілізацію є прямим визнанням того, що “спеціальна військова операція” не спрацювала і потребує коригування.

Представники Білого дому заявили, що оголошення Путіним мобілізації лише підкреслює гостроту нестачі особового складу в армії РФ і сигналізує про розпач.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На думку російських військових аналітиків, неясно, чи матиме мобілізація якесь оперативне значення на полі бою або просто продовжить війну.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-22 19:43:52

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин