Україна і світ

Російські еліти побоюються зростання радикальних настроїв у Кремлі – Bloomberg

Зростання кількості відвертих прихильників жорсткої лінії у Кремлі викликає тривогу у російських еліт. Вони побоюються, що російський президент прислухається до їхніх закликів до ще більшої конфронтації за кордоном та масштабних репресій усередині країни.

Як розповіли Bloomberg джерела, високопоставлені керівники підприємств та чиновники зі зростаючим занепокоєнням спостерігають за тим, як гравці, яких вони раніше вважали маргіналами, такі як Євген Пригожин, відомий своєю компанією найманців Вагнер та вербуванням ув’язнених для участі у бойових діях в Україні, стають громадськими силами, які стоять за тим, щоб Володимир Путін посилив військові дії.

Публічні заклики Пригожина до “термінових сталінських репресій” проти бізнес-магнатів, які не виявляють достатнього ентузіазму в підтримці війни, змусили деяких багатих росіян побоюватися за свою безпеку та безпеку своїх сімей, кажуть вони. Відкриті нападки Пригожина на вищих військових командирів – деяких з яких згодом було знято – і на видного соратника Путіна, губернатора Санкт-Петербурга, посилили занепокоєння з приводу небажання чи нездатності Кремля захистити своїх підлеглих.

Коли кремлівські чиновники описують вторгнення в Україну як “народну війну”, повертаючись до риторики Йосипа Сталіна часів Другої світової війни, деякі інсайдери навіть кажуть, що вони побоюються, що чищення та довільні арешти часів правління радянського диктатора можуть бути не за горами.

Під час мобілізації в Росії чиновники обережно запитували один одного, чи в безпеці члени їхніх сімей, побоюючись надто відкрито зізнатися, що вони відправили своїх дітей призовного віку за кордон, зазначає видання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, Пригожин визнав втручання Росії в американські вибори.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-11-09 15:35:50

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин