Україна і світ

Російські авіалінії попри санкції продовжують використовувати літаки Airbus та Boeing – ЗМІ

Російські авіакомпанії продовжують експлуатувати 467 літаків Airbus та Boeing з 544, які вони використовували до повномасштабного вторгнення. 

Про це повідомляє американська інформагенція Bloomberg.

– Російські авіакомпанії відмовилися від рейсів до США, Західної Європи, натомість збільшивши кількість рейсів до Таїланду, Туреччини та ОАЕ, а також Вірменії, Киргизстану і Таджикистану, – йдеться у повідомленні. 

Як пише видання, російські авіаперевізники здійснюють близько 1100 внутрішніх рейсів на день, що приблизно на 15% менше ніж до початку повномасштабної війни.

Зараз дивляться

Попри санкції цільові галузі РФ знаходять обхідні шляхи або звертаються до інших партнерів.

– Кремль заборонив авіакомпаніям повертати орендовані літаки їхнім власникам за кордоном та закликав перевізників перереєструвати їх у Росії.

Таким чином, більшість літаків продовжують літати, хоча вони й відрізані від важливих оновлень програмного забезпечення та обслуговування, яке необхідне для гарантії їхньої льотної придатності, – пише видання.

Також зазначається, що з початку минулого року Boeing не постачав запчастини, технічне обслуговування чи технічну підтримку Росії відповідно до санкцій США. 

Головний виконавчий директор Airbus Гійом Форі заявив, що у другій половині 2022 року російські авіакомпанії використовували літаки його компанії більш ніж до пандемії.

– Російські перевізники закуповують запчастини в “дружніх” країнах таких як Обʼєднані Арабські Емірати та переміщують компоненти з одного літака на інший, щоб продовжувати роботу, – зазначає Bloomberg.

Після вторгнення Росії в Україну країни Заходу запровадили санкції, які, зокрема, торкнулися й російського транспортного сектору.

Вони передбачають заборону на продаж Росії повітряних суден та запчастин до них.

Після цього російські перевізники зіткнулися з відмовою у співпраці з боку Airbus та Boeing, виробників моторів та комплектовання.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Нагадаємо, 27 лютого 2022-го Німеччина, як і більшість країн, закрила свій повітряний простір для російських літаків у відповідь на широкомасштабне військове вторгнення Росії до України. Тому 10 авіалайнерів застрягли у Німеччині.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-03-01 19:54:21

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин