Україна і світ

Російська політизація спорту неминуче означатиме виправдання терору

– Говорив сьогодні з Премʼєр-міністром Канади Джастіном Трюдо. Поінформував його про ситуацію на полі бою – про постійні штурми на Донеччині, про ситуацію на півдні та наявні загрози. Обговорили, чим можна доповнити нашу оборонну взаємодію. Окремо торкнулися питання санкцій та міжнародної ізоляції Росії, – повідомив Президент України у своєму зверненні наприкінці 342-го дня війни.

– Я дякую Джастіну за розуміння нашого заклику до міжнародних олімпійських структур щодо неприпустимості будь-яких поступок державі-терористу. Олімпійський рух та міжнародний спорт загалом мають бути захищені від доволі звичних намагань Росії політизувати спорт – ми це бачили неодноразово в різний час. Зараз же російська політизація спорту неминуче означатиме виправдання терору.

Президент України говорив сьогодні також із Премʼєр-міністром Бельгії Александром де Кроо і подякував за потужний оборонний пакет, який був затверджений нещодавно. – Обговорили нашу співпрацю на міжнародних майданчиках, зокрема в ООН. Обговорили санкції проти Росії та черговий санкційний пакет. Також говорили й про взаємодію в захисті спорту та олімпійського руху від пропаганди терору, – повідомив Володимир Зеленьский.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело: Офіс Президента

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-31 23:46:37

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин