Україна і світ

Романа Поланскі звинувачують у зґвалтуванні підлітка

Польсько-французький режисер Роман Поланскі постане перед судом за звинуваченням у зґвалтуванні підлітка у 1973 році. Суд у цій справі відбудеться у Лос-Анджелесі у серпні 2025 року.

Романа Поланскі звинувачують у зґвалтуванні

Жінка, яка представляється як Джейн Доу, звинуватила режисера у зґвалтуванні, побоях та навмисному заподіянні сильного емоційного страждання через інцидент, який стався у 1973 році, коли їй ще не було 18 років.

За словами жінки, вони познайомилися з Поланскі на вечірці, а через кілька місяців він запросив її на вечерю. Режисер нібито знав, що дівчина неповнолітня, але весь вечір наливав їй алкоголь, а потім привіз у свій будинок у Лос-Анджелесі.

Зараз дивляться

Жінка заявила, що прокинулась у ліжку Поланскі і він сказав, що хоче зайнятися з нею сексом. Попри відмову Джейн, режисер примусово вчинив з нею статевий акт. Після цього Поланскі відвіз її додому, і більше вони не бачилися.

– Джейн Доу продемонструвала величезну мужність, подавши позов проти відомого режисера, який раніше визнав себе винним у сексуальному злочині проти дитини, а потім втік до Європи, щоб уникнути вироку, – сказала адвокатка постраждалої.

Джейн Доу вперше виступила зі звинуваченнями проти Поланскі у 2017 році, але заяву проти режисера подала лише минулого року, після того, як внесли зміни до законодавства Каліфорнії щодо збільшення часу для подання позовів.

Що відомо про звинувачення на адресу Поланскі

90-річний Роман Поланскі вже кілька десятиліть переховується від правосуддя в США, щоб уникнути вироку після того, як він зізнався у зґвалтуванні 13-річної Саманти Геймер 1977 року.

Тоді дівчина розповіла у суді, що режисер під приводом зйомки для глянцю запросив її до будинку актора Джека Ніколсона, де налив їй шампанське та дав наркотики, після чого зґвалтував.

У період із 2017 до 2019 року чотири жінки звинуватили режисера в сексуальному насильстві над ними. Художниця Маріанна Барнард заявила, що Поланскі зґвалтував її, коли їй було 10 років.

Шарлотта Льюїс, британська акторка, заявила, що зазнала насильства з боку Поланскі у 1983 році, коли їй було 16 років. Режисер заперечував усі звинувачення.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-03-14 15:15:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин