Україна і світ

Рогалики на смальці без сметани: чудовий рецепт

Якщо ви хочете спекти смачні та розсипчасті рогалики без використання сметани, цей рецепт – саме для вас! Завдяки поєднанню смальцю та вершкового масла, тісто виходить особливо ніжним, а варення додає приємну кислинку.

Рецепт пісочних рогаликів на смальці та поради – читайте в нашому матеріалі.

Рецепт рогаликів на смальці без сметани

Час приготування цієї випічки – 1 година.

Інгредієнти на 1 деко (27 рогаликів):

  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 75 г смальцю
  • 50 г вершкового масла
  • 1 ч. л. (без гірки) соди
  • 25 мл кефіру
  • 330 г пшеничного борошна
  • густе варення (бажано кисло-солодке)
  • цукрова пудра – для посипання
  • борошно – для підсипання

Приготування:

  1. Для тіста яйця збиваємо з цукром вінчиком, додаємо смалець і м’яке вершкове масло. Вливаємо кефір, додаємо соду, перемішуємо.
  2. В отриману масу поступово вводимо просіяне борошно, перемішуємо.
  3. Тісто загортаємо в пакет і кладемо в холодильник на 1 годину.
  4. Потім охолоджене тісто ділимо на 3 частини, розкачуємо тонким шаром, нарізаємо на трикутники (9 штук з кожної частини).
  5. Викладаємо варення на широкий край трикутника (по 1/2 ч. л.) і загортаємо рогалик до центру.
  6. Викладаємо рогалики на деко, застелене пергаментним папером.
  7. Поміщаємо рогалики на смальці без сметани в холодну духовку. Виставляємо 180 градусів. Випікаємо 35 хвилин.
  8. Гарячі рогалики дістаємо з духовки та посипаємо цукровою пудрою.

Рецепт рогаликів на смальці без сметани: поради

  • Охолоджене тісто легше розкачати – не пропускайте цей етап.
  • Вибирайте густе варення – щоб воно не витікало під час випікання.
  • Спробуйте інші начинки – горіхи, шоколад або мак теж чудово підійдуть!

Смачного!

Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-18 12:20:00