Україна і світ
Рогалики на смальці без сметани: чудовий рецепт

Якщо ви хочете спекти смачні та розсипчасті рогалики без використання сметани, цей рецепт – саме для вас! Завдяки поєднанню смальцю та вершкового масла, тісто виходить особливо ніжним, а варення додає приємну кислинку.
Рецепт пісочних рогаликів на смальці та поради – читайте в нашому матеріалі.
Рецепт рогаликів на смальці без сметани
Час приготування цієї випічки – 1 година.
Інгредієнти на 1 деко (27 рогаликів):
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 75 г смальцю
- 50 г вершкового масла
- 1 ч. л. (без гірки) соди
- 25 мл кефіру
- 330 г пшеничного борошна
- густе варення (бажано кисло-солодке)
- цукрова пудра – для посипання
- борошно – для підсипання
Приготування:
- Для тіста яйця збиваємо з цукром вінчиком, додаємо смалець і м’яке вершкове масло. Вливаємо кефір, додаємо соду, перемішуємо.
- В отриману масу поступово вводимо просіяне борошно, перемішуємо.
- Тісто загортаємо в пакет і кладемо в холодильник на 1 годину.
- Потім охолоджене тісто ділимо на 3 частини, розкачуємо тонким шаром, нарізаємо на трикутники (9 штук з кожної частини).
- Викладаємо варення на широкий край трикутника (по 1/2 ч. л.) і загортаємо рогалик до центру.
- Викладаємо рогалики на деко, застелене пергаментним папером.
- Поміщаємо рогалики на смальці без сметани в холодну духовку. Виставляємо 180 градусів. Випікаємо 35 хвилин.
- Гарячі рогалики дістаємо з духовки та посипаємо цукровою пудрою.
Рецепт рогаликів на смальці без сметани: поради
- Охолоджене тісто легше розкачати – не пропускайте цей етап.
- Вибирайте густе варення – щоб воно не витікало під час випікання.
- Спробуйте інші начинки – горіхи, шоколад або мак теж чудово підійдуть!
Смачного!
Джерело ФАКТИ. ICTV
2025-02-18 12:20:00