Україна і світ

Родини полонених нацгвардійців зустрілися з представниками Координаційного штабу

На зустрічі з представниками штабу були присутні близькі військовослужбовці Національної гвардії України, яких взяли у полон окупанти під час захоплення ЧАЕС. На зустрічі досягнуто попередньої згоди включити представника родин полонених до міжнародної делегації, яка матиме низку зустрічей за кордоном з впливовими фігурами міжнародної політики з метою підняти на міжнародних майданчиках питання якнайшвидшого звільнення українських полонених.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Родини полонених серед іншого цікавилися перспективами звільнення своїх рідних, а також механізмом юридично правильного офіційного спілкування з військовими частинами, в яких служать зниклі бійці.

Зокрема, під час зустрічі обговорили питання неналежних, на думку родин, відповідей на адвокатські запити з боку керівників окремих військових частин.

Окрім того родини полонених звернули увагу, що з грошового забезпечення полонених бійців вираховуються податки, не передбачені законодавством. Представники Координаційного штабу пообіцяли розібратися в питанні, залучити юристів та взяти на контроль його вирішення.

Представники Координаційного штабу вкотре наголосили на необхідності зважено підходити до коментарів для преси про обставини перебування українських захисників у полоні. Адже оприлюднення певної чутливої інформації може зашкодити швидкому визволенню окремих бійців, або ускладнити їхні умови перебування в полоні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Серед іншого юристи Координаційного штабу та представники Національної поліції України роз’яснили учасникам зустрічі особливості розгляду справ уповноваженими органами про визнання воїнів такими, що потрапили в полон або загинули.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-10-19 09:31:15