Україна і світ

Родини полонених нацгвардійців зустрілися з представниками Координаційного штабу

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родичами й близькими полонених оборонців окремого Слов’янського полку Національної гвардії України. З родинами нацгвардійців спілкувалися представники Координаційного штабу та Національної поліції.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представник Штабу розповів про те, як відбувається отримання інформації від звільнених з полону захисників.

«Після опитування військовослужбовця усі надані відомості обліковуються і потрапляють в єдиний реєстр Національного інформаційного бюро», — зазначив він.

За словами представника Штабу, довідатися про ймовірне місцезнаходження полоненого військовослужбовця так само можна зі свідчень звільнених захисників. Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) мають частковий доступ до місць утримання. Відвідуючи ці місця, вони анкетують полоненого, після чого можуть частиною інформації поділитися з родичами. Але дані про місцезнаходження військового представники МКЧХ не розголошують.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Окремо обговорили питання співпраці з міжнародними організаціями. Як зауважив представник Координаційного штабу, така співпраця існує, зокрема з МКЧХ і Робочою групою ООН з питань насильницьких або недобровільних зникнень.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-24 14:42:39