Україна і світ

Родини полонених бригади ім. Костянтина Острозького зустрілися з представниками Координаційного штабу

Родини полонених окремої механізованої бригади імені Костянтина Острозького під час зустрічі з  представниками Координаційного штабу і радником Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, закликали разом зі зверненням до Національної поліції про зникнення людини здавати генетичний матеріал для лабораторій. До остаточної ідентифікації тіла ніхто не має права повідомляти родичів про смерть військовослужбовця.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представник Координаційного штабу означив функції і принципи роботи Штабу, а також проконсультував присутніх на цій зустрічі щодо допомоги, яку може надати Координаційний штаб.

Відповідаючи на запитання про отримання інформації щодо військовополонених і зниклих безвісти від звільнених із полону, він зазначив, що після звільнення відбувається опитування військовослужбовців.

На частину запитань від родин військовослужбовців відповів і радник Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Іван Ангелін. Він, зокрема, пояснив, як відбувається пошук безвісти зниклих військовослужбовців і нагадав, що в Офісі Уповноваженого є інтерактивна мапа, на якій нанесені місця зникнення військовослужбовців.

Радник Уповноваженого закликав родичів звертатися до Офісу і надавати інформацію про місця зникнення, якою вони володіють, за телефоном: 0 800 339 247.

Така інформація може допомогти під час пошуку тіл військовослужбовців, які загинули.

Також пан Ангелін зазначив, що пошукові роботи не відбуваються в зоні проведення бойових дій. Це пов’язано, у першу чергу, з питаннями безпеки для життя пошукових груп. Лише після деокупації наших територій пошукові дії на них стануть можливими.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Серед іншого, Іван Ангелін застеріг родини від спілкування з людьми, які вимагають гроші в обмін на начебто інформацію про місце зникнення військовослужбовця: це шахраї.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-09 08:33:09

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин