Україна і світ

Родичі полонених оборонців Азовсталі зустрілися з представниками Координаційного штабу

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родичами полонених та зниклих безвісти військовослужбовців, яку ініціювало ГО «Жінки зі сталі». Участь у заході взяли також представники Координаційного штабу, Національного інформаційного бюро, Служби безпеки України (Об’єднаного центру), а також представники родин ОЗСП «Азов».

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Більшість запитань, які пролунали під час зустрічі, стосувалися механізмів обміну військовополонених, отримання відомостей про стан їхнього здоров’я і роботу міжнародних організацій.

За словами секретаря Штабу, у процеси обміну залучені всі військовослужбовці, які потрапили в полон чи зникли безвісти, навіть якщо росія не надає жодної інформації про них.

«Ми не забуваємо нікого, – підкреслив секретар Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Дмитро Усов. – Усі прізвища враховані».

Окремо секретар Координаційного штабу зупинився на медійному супроводі процесів обміну військовополоненими. Він зазначив, що росіяни активно моніторять український медіапростір і намагаються у будь-який спосіб вплинути на суспільну думку в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Серед іншого обговорили і співпрацю з Міжнародним комітетом Червоного Хреста (МКЧХ). Представниця НІБ пояснила, як здійснюється співпраця з МКЧХ і в який спосіб відбувається підтвердження полону військовослужбовця.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-02-09 09:14:16

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин