Україна і світ

Робота ВЛК буде вдосконалена: Верховна Рада прийняла закони

Законопроєкти 9154 та 9158 стали законами. Верховна Рада ухвалила їх і тепер робота ВЛК набуде більш сучасного змісту, відповідатиме вимогам воєнного стану.

Військово-лікарські комісії працюватимуть уже за новими законами, які, власне і запроваджуються, щоб у роботі ВЛК стало менше бюрократії. Щоб нарешті наші військовослужбовці, які лікуються від ран, не змушені були стояти в принизливих чергах для отримання тієї чи іншої довідки.

Про це пише народний депутат Ярослав Железняк.

У першому законопроєкті за №9154 доповнено перелік місць, в яких можуть створюватися військово-лікарські комісії. Раніше такі комісії, створювалися при територіальних центрах комплектування і соціальної підтримки та закладах охорони здоровʼя Міністерства оборони, СБУ та інших військових формувань.

Тепер додали зокрема Міністерство внутрішніх справ України, Державну прикордонну службу України, Службу зовнішньої розвідки України, а також державні та комунальні медзаклади.

А законопрєкт №9158 запроваджує механізм обігу медичних та інших документів між ТЦК СП, військовим закладом охорони здоров’я та військовою частиною.

– Тепер документи ходитимуть за військовим, а не військовий ходитиме за документами, – влучно пояснив суть змін Олександр Завітневич, голова комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки.

Джерело: Ярослав Железняк

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-05-02 18:06:44

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин