Україна і світ

Робота над процесом передання Україні конфіскованих активів олігарха Малофєєва триває – Костін

Міністерство юстиції та міністерство закордонних справ США спільно в українським колегами працюють над механізмом передання Україні конфіскованих коштів російського олігарха Костянтина Малофєєва.

Про це в ефірі національного телемарафону повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

– Це історичне рішення. Воно стало можливим завдяки двопалатній підтримці в американському парламенті. Це означає, що Захід серйозно налаштований на боротьбу з російськими елітами, – сказав він.

Костін нагадав, що у грудні 2022 року було ухвалено поправки до бюджету США, і передавання цих коштів демонструє законодавство у дії.

Зараз дивляться

За словами генпрокурора, українська сторона активно співпрацює з американськими колегами. Деталі будуть відомі найближчими днями.

– Далі буде. Ця робота є постійною. І наші команди практично у щоденній роботі. Коли буде готова інформація щодо того, хто наступний – ми обов’язково про це повідомимо і, сподіваюся, що також це робитимемо спільно з генеральним прокурором США, – підсумував він.

Нагадаємо, що Костянтин Малофєєв потрапив під американські санкції ще у 2014 році. Проте олігарх усіляко ухилявся він них, тому у квітні 2022 року у США конфіскували його активи. У червні кошти Малофєєва на банківському рахунку в США арештували.

Наприкінці грудня Конгрес США ухвалив поправку про фінансування федерального уряду, яка передбачає право Мін’юсту передавати Держдепу конфісковані активи, які потім підуть на допомогу Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-06 22:59:53