Україна і світ

Рідні полонених прикордонників зустрілися з представниками Координаційного штабу

Ілюстративне фото

Під час зустрічі представник Штабу пояснив рідним та близьким прикордонників, які потрапили в полон, за допомогою яких інструментів відбувається комунікація і отримання інформації з рф: МКЧХ, робоча група ООН з питань насильницьких або недобровільних зникнень, гуманітарна ініціатива «Пошук. Полон». На жаль, отримати інформацію і якісну комунікацію з російською стороною украй важко.

Про це інформує Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

На запитання стосовно комунікації родичів з військовослужбовцями відповіла представниця Національного інформаційного бюро (НІБ). Вона зазначила, що установи, де утримуються військовополонені, збирають листи, передають МКЧХ, який уже далі доставляє їх в Україну. Проте, встановити точне місцезнаходження військовополоненого за цими листами неможливо.

Також представники Штабу наголосили, що, на відміну від росіян, ми утримуємо військовополонених згідно з міжнародними нормативно-правовими документами. Документування порушень прав військовополонених українців, що утримуються російською федерацією, триває.

Представниця гуманітарної ініціативи «Пошук. Полон» розповіла про те, в який спосіб вони допомагають родичам військовополонених шукати їхніх близьких в рф. Окремо було наголошено, що послуги цієї ініціативи безкоштовні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Участь в заході взяли представники Координаційного штабу, Національного інформаційного бюро, Державної прикордонної служби України, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, Офісу президента України та гуманітарної ініціативи «Пошук. Полон».

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-13 14:17:25