Україна і світ

Рідні полонених нацгвардійців зустрілися з представниками Координаційного штабу

У Координаційному штабі відбулася зустріч з родинами військовослужбовців бригади оперативного призначення імені Дмитра Вишневецького, що входить в структуру Національної гвардії України. Питання, пов’язані з процесом звільнення захисників із російських застінків, розглядали разом із представниками Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Нацгвардії та Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Представник Координаційного штабу пояснив близьким нацгвардійців, що встановити черговість обміну утримуваних осіб за певними категоріями неможливо через низку причин, головна з яких — вкрай складна специфіка переговорів з російською стороною:

«Якби ми могли встановити черговість обміну полоненими, ми би вже забрали б жінок та поранених. На жаль, це не так».

Родини близьких також цікавились результатами нещодавньої зустрічі у Туреччині українського омбудсмана Дмитра Лубінця з російською візаві Татьяною Москальковою. Представник Уповноваженого ВРУ з прав людини повідомив, що про детальні підсумки переговорів стане відомо невдовзі після повернення омбудсмана до України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

«Йшлося про повернення цивільних та військовополонених, правил поводження з ними під час полону, а також про зв’язок бранців з рідними через листування та телефонний зв’язок», — описав порядок денний зустрічі в Туреччині посадовець.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-12 09:58:57