Україна і світ

Рідні полонених морпіхів зустрілися з представниками Координаційного штабу

Близькі та рідні полонених бійців батальйону морської піхоти під час зустрічі цікавила доля листів, які вони надіслали полоненим через Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ). Але МКЧХ виступає лише посередником у листуванні, бо передає кореспонденцію, яку близькі надіслали в Національне інформаційне бюро (НІБ), російській стороні. Червоний Хрест не веде облік листів.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

На зустрічі обговорили, зокрема, створення електронного кабінету, до якого рідні та близькі зможуть вносити відомості про полонених захисників, які їм вдалося отримати з відкритих джерел, а також звільнені з полону бійці. Для цього створені дві гугл-форми: для близьких і для тих, хто повернувся з неволі ворога.

Одразу після повернення захисники отримують пакунки з усіма необхідними речами, смартфонами, сім-картами та з qr-кодами посилань на гугл-форми, де можна повідомити інформацію про побратимів, які залишилися в полоні.

Як ми вже повідомляли, у ході перемовин Координаційного штабу, НІБ та МКЧХ досягнуто домовленості забезпечити зв’язок між усіма родинами та військовополоненими, які офіційно підтверджені Червоним Хрестом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

На питання присутніх відповіли представники Координаційного штабу, Збройних Cил України і Національного інформаційного бюро (НІБ).

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2022-12-01 09:40:48

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин