Україна і світ

Рідні полонених морпіхів зустрілися з представниками Координаційного штабу

У Координаційному штабі відбулася зустріч з рідними військовослужбовців окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Михайла Білинського. На питання близьких відповіли представники Координаційного штабу та Збройних Сил України. Присутніх цікавив алгоритм дій для захисників і захисниць, які повернулися з полону.

Про це повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

«Після обміну бійцям видають пакети з їжею, теплі речі й мобільні телефони для дзвінків рідним, – розповів представник Координаційного штабу. – Потім відправляють у медичний центр для реабілітації. Там централізовано відновлюють військові документи. А також дають довідку з Національного інформаційного бюро для поновлення особистих документів – паспорта, водійських прав, які ті, хто повернувся, замовляють самостійно після реабілітації».

Представник Координаційного штабу підкреслив, що Україна не веде перемовини про обмін за видами військ, бригад чи підрозділів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Також близькі запитували, чи впливає на ймовірність обміну віддаленість місця утримання на території рф. Представник Координаційного штабу зазначив, що цей фактор не має значення, оскільки наших бійців на обмін доставляють з різних регіонів як поїздами, так і літаками.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2023-01-10 08:46:13