Україна і світ

РФ задіяла загороджувальні загони, щоб окупанти не могли повернутись до Росії – ГУР

Російське військове командування виставило “загороджувальні загони”, аби не дати військовослужбовцям ЗС РФ тікати на територію Росії після контрнаступу Збройних сил України на Харківщині.

Про це 14 вересня повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України (ГУР МО).

– Внаслідок дій українських Сил Оборони серед особового складу окупаційних військ спостерігається нагнітання панічних настроїв та небажання брати участь у війні. Ситуація посилюється завдяки невчасним та неповним виплатам обіцяного грошового утримання, – пишуть розвідники.

За даними ГУР, багато російських військових, єдиною мотивацією яких було саме матеріальне забезпечення, наразі шукають спосбі або повернутися на територію Російської Федерації, або здатися в полон українським Збройним силам.

Українські розвідники вказують, що після відступу окупантів з ізюмського напрямку на Донеччину, ворогом очікується на підвезення боєкомплекту та палива.

Водночас під час відступу ворожих підрозділів окупанти витратили або вимушено кинули практично все озброєння та техніку. Крім того, в ГУР вказують, що з боку російських військових фіксуються скарги, що обіцяна допомога так і не надійшла.

– Підрозділи 20-ї гвардійської загальновійськової армії РФ (в/ч 12721) про відступі від Ізюма і Балаклії зазнали великих втрат. В деяких ротах залишилось близько половини особового складу. Ті що вижили, мають намір рухатися в бік російського кордону, щоб повернутися додому, – йдеться у повідомленні ГУР МО.

При цьому багато військових Російської Федерації зосередилось поблизу кордону РФ в районі Бєлгородської області, де не мають зв’язку з командуванням, а також мають проблеми з постачанням їжі та боєприпасів.

– Щоб зупини масову втечу з поля бою, кремлівське командування посилює використання “перевірених” радянських методів “переконання”. З перехоплених розмов окупантів стало відомо про встановлення тилу так званих “загороджувальних загонів”, – пишуть розвідники.

Зокрема, командирам 4 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу РФ надійшло повідомленн: “В тильній полосі виставлений загороджувальний загін. Всі війська, що відступають, будуть знищені. Наказ командувача номер 222. Довести до всіх постів”, пишуть повідомляють в ГУР МО.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

10 вересня українські розвідники публікували перехоплення розмови окупантів, в яких один з бойовиків “ЛНР” розповідає, як тікав з Балаклії під час наступу ЗСУ.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-14 23:08:48