Україна і світ

РФ хоче відвернути увагу від війни урочистостями довкола фрегата Адмірал Горшков – ВМС ЗСУ

Урочистостями довкола фрегата Адмірала Горшкова Росія намагається відвернути увагу від невдач у війні.

Про це заявили Військово-морські сили Збройних сил України, повідомлення яких поширило Міністерство оборони.

– У зв’язку із постійними невдачами у війні з Україною, Російська Федерація продовжує зміщувати фокус уваги від невдач проведення так званої “спеціальної військової операції”. Здобутки Чорноморського флоту відсутні, тому на державний рівень було винесено заходи щодо виходу в дальній похід, подалі від акваторії Чорного моря, фрегата пр. 22350 “Адмирал флота Советского Союза Горшков” озброєного ракетами Циркон, церемонію відправки якого особисто очолив президент Росії Володимир Путін, – йдеться у повідомленні.

У планах Росії передбачено, що фрегат виконуватиме завдання бойової служби в акваторіях Середземного моря, Атлантичного та Індійського океанів. В ході бойової служби заплановано учбове застосування гіперзвукових ракет Циркон.

У ВМС ЗСУ нагадали, що на сьогодні 16 кораблів та катерів Чорноморського флоту РФ знищено Збройними Силами України, ще декілька одиниць пошкоджено.

Нагадаємо, у травні 2022 року з російського корабля Адмірал Горшков було здійснено випробувальний запуск гіперзвукової ракети Циркон у Баренцовому морі.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Факти ICTV зібрали характеристики ракети Циркон, яку РФ демонстративно випробувала.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-05 20:06:45