Україна і світ

РФ вивела кораблі з Новоросійська через побоювання можливих атак ЗСУ – британська розвідка

Росія розосереджує свій Чорноморський флот, виводячи кораблі з бази дислокації. Причиною цього, ймовірно, є побоювання ударів Збройних сил України.

Про це сьогодні повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на британську розвідку.

Так, 11 січня група з щонайменше 10 кораблів Чорноморського флоту РФ вийшла з морського порту Новоросійська. За даними розвідки, Росія вивела кораблі не для якоїсь операції, а для розосередження через побоювання можливих атак ЗСУ.

– Враховуючи типи та кількість суден, що вийшли в море одночасно, ця активність, ймовірно, спрямована на розосередження флоту у відповідь на конкретну загрозу Новоросійську, яку Росія, як вона вважає, виявила, – зазначається в повідомленні.

В розвідці вважають малоймовірним, що виведення цих кораблів є підготовкою до ударів по Україні крилатими ракетами морського базування. Крім того, малоймовірно, що російський флот готується “до амбітних десантних операцій”.

– Чорноморський флот РФ значною мірою залишається скутим через можливі загрози з боку України та продовжує надавати пріоритет захисту сил, а не наступальним або патрульним операціям, – додали в розвідці.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Днями з’явилася інформація, що вранці 11 січня кораблі та підводні човни Чорноморського флоту РФ залишили свою базу в Новоросійську. Профільні ЗМІ писали про вихід великого десантного корабля Іван Грен і найбільшого десантного корабля в Чорному морі Петро Моргунов.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-01-14 12:52:11

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин