Україна і світ

РФ та Іран домовились про будівництво заводу безпілотників – WSJ

У РФ планують виготовляти щонайменше 6 тисяч безпілотників, які збираються використовувати у війні проти України. Іран працює з Росією над розробкою нової моделі Shahed-136 та планує виробництво у Республіці Татарстан.

За інформацією The Wall Street Journal, у рамках військового альянсу, який розвивається, на початку січня 2023 року іранська делегація високого рівня прилетіла в Росію, щоб відвідати заплановане місце для будівництва заводу й обговорити деталі для запуску проєкту.

Будівництво заводу планується у Республіці Татарстан, а саме в місті Єлабуга. Делегації Кремля і Тегерана оглянули порожній майданчик, на якому хочуть виробити щонайменше 6 тисяч безпілотників.

Зараз дивляться

Американські чиновники повідомили виданню, що РФ та Іран прагнуть створити швидший безпілотник за ті, які вже є в наявності. Іран працює з Росією над розробкою нової моделі Shahed-136, яка, як очікується, буде оснащена новим двигуном, який дозволить йому літати швидше та далі. Новий завод вироблятиме саме вдосконалений безпілотник.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Джерело ФАКТИ. ICTV
2023-02-06 08:46:03

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин