Україна і світ

РФ шукає способи тиску, оскільки зараз не готова до активних боїв на півдні – Грабський

РФ не здатна у короткостроковій перспективі до інтесивних бойових дій на Херсонському напрямку, тому шукає будь-які способи зменшення тиску на лінії фронту. Військовий експерт Сергій Грабський ефірі телемарафону розповів, навіщо Росія залякує Україну псевдореферендумами на тимчасово окупованих територіях.

За його словами, через постійні удари ЗСУ здатність росіян підвозити ресурси значно знизилася.

– За різними оцінками, забезпечення – максимум на 25% від потреби. Проте не можна сказати, що вже завтра у них закінчаться боєприпаси. Тому треба й далі нищити тилову систему забезпечення, залишаючи ворога без головних видів боєприпасів, пального і навіть харчування, – наголосив експерт.

До того ж, за його словами, ми не знаємо, які запаси були накопичені ворогом перед цим.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Тому Росія знову заговорила про “референдум” у окупованому Херсоні:

– Саме таким чином росіяни намагаються зменшити тиск на лінію фронту. Вони розуміють, що у короткостроковій песпективі їхніх ресурсів недостатньо для ведення бойових дій такої інтесивності. Тому їм конче потрібно знизити напруження у будь-який спосіб. І сюди можна віднести і шантаж на ЗАЕС, підтягування додаткових резервів, щоб створити ілюзію наступу на Запоріжжя, і навчання білоруських збройних сил, – підсумував Грабський.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-09-04 18:57:02