Україна і світ

РФ розпочала активну фазу підготовки до псевдореферендуму на Сході – СБУ

Росія розпочала активну фазу підготовки псевдореферендуму для незаконного “приєднання” тимчасово окупованих територій на Сході України.

Як повідомляють в СБУ, для проведення так званого референдуму ворог планує використати проросійську організацію Донецька республіка.

Раніше вона діяла лише на території терористичної організації “ДНР”, але зараз її географію розширяють. Відповідно, ворог планує і змінити назву. Найбільш ймовірний варіант, який оберуть окупанти, – Большая Россия.

За інформацією СБУ, у складі цієї організції вже ж 1 тис. людей, які щодня проводять зустрічі з населенням тимчасово окупованих територій. Серед них – агітатори, блогери та “дружинники”, які співпрацюють з окупантами.

Фактично, вони вербують людей, закликаючи їх приєднатися до організації. Відомо, що так звані активісти охопили уже понад 200 тис. місцевого населення.

В СБУ зазначили, що кремлівські куратори планують задіяти підконтрольні медіа-ресурси, щоб охопити своєю пропагандою про фейкові заходи понад 50 млн глядачів з Росії та Сходу України.


Крім того, загарбники планують перекинути до регіону більше тисячі російських “експертів” і “добровольців” для розхитування внутрішньої обстановки на свою користь.

Вони мають організовувати незаконні масові зібрання, поширювати агітацію на підтримку псевдореферендуму і облаштовувати “виборчкоми”.

Також серед їхніх завдань є підготовка звернення нібито від місцевих жителів до керівництва окупаційної адміністрації щодо “приєднання” Донеччини до РФ. У розпорядженні СБУ уже є декілька таких документів, які вдалося перехопити.

Для посилення “електоральної підтримки” російські загарбники пропонують продуктові набори, стартові пакети російських мобільних операторів і пропагандистські газети. Наразі вони вже друкуються на території “ДНР” накладом понад 250 тис. екземплярів.

Крім того, для поширення сепаратистських ідей ворог планує створити розгалужену мережу так званих активістів у Херсонській, Харківській, Запорізькій і Дніпропетровській областях,  щоб за потреби розгорнути масштабну підривну діяльність.

Наразі СБУ встановила особи і місцезнаходження організаторів та виконавців цих злочинів. Їх намагаються притягнути до відповідальності.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело ФАКТИ. ICTV
2022-07-26 15:41:33

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин